Ga naar de inhoud

Ontwerp & Engineering

Het engineeren en uiteindelijke ontwerp van een project vormen een belangrijk onderdeel in de keten. Het bestaat vaak uit complexe materie dat om veel aandacht, kennis en kunde vraagt. Onze engineers gaan deze uitdagingen nooit uit de weg en halen alles uit de kast, kijken graag net even wat verder en komen met de meest slimme oplossingen. Het eindresultaat is een integraal ontwerp voor een geslaagde projectuitvoering, waarbij wij niemand in de keten ontzien. Zo gaan wij niet alleen faalkosten uit de weg, maar zorgen zo ook dat onze opdrachtgevers in een vroeg stadium precies op de hoogte zijn wat wij gaan realiseren. Transparant en kostenbesparend, want latere wijzigingen in het project worden op deze manier verkleind. Tekenen en berekenen is plat gezegd wat wij doen. Van een compleet tracé tot een uitgekiend HDD boorplan.

Projectmanagement

Het aanleggen van leidingen is iets waar wij goed in zijn, maar niet zonder leidinggevenden. Onze gepassioneerde projectleiders zijn onmisbaar in het hele bouwverhaal. Met meerdere projecten onder hun hoede sturen zij onze werkvoorbereiders aan, houden zij financieel toezicht en zorgen zij dat de continuïteit van elk project niet in het gedrang komt.

Onze Projecten

Onze expertises

Wat ooit begon met gasleidingen, groeide later uit tot een brede, multidisciplinaire dienstverlening. Zodra er onder de grond gewerkt moet worden is Van Voskuilen Industrie van de partij. Maar ook bóvengronds durven wij onze ambities waar te maken. Noem ons een totaalontzorger, een multidisciplinaire partner, een liefhebber van infratechniek. Kies je voor Van Voskuilen Industrie? Dan hebben wij het volgende te bieden.

 • Leidingbouw

  Wij houden van leidingen en némen ook graag de leiding op de volgende vlakken:

  (Groen) gas, Water, Waterstof, Elektriciteit, Warmte, Petrochemie, Bouw van gerelateerde installaties, Leidingsystemen voor boven- en ondergrondse opslag

 • Gas

  Gas zit in onze genen, het heeft ons gevormd tot wie we nu zijn. Van G-gas tot H-gas, van 80 tot 8 bar. We zitten volop in de energietransitie, maar zijn voorlopig nog in vele gevallen aangewezen op het oude en vertrouwde gas. Wij geven graag gas en ontzorgen je op de volgende gebieden:

  Detailontwerp, Omgevingsmanagement, Vergunningen, Gasdruk- en regelinstallaties, Bouw en montage afsluitergroepen, Gasontvangststations, Meet & Regelstations, Compressorstations, Vloeistofvangers, Afblaasleidingen

 • Tankopslag

  Een typisch voorbeeld van onze bovengrondse ambities is tankopslag. Wij denken graag met je mee over:

  WTB, Civiel, Elektrisch en Instrumentatie, Boven- en ondergrondse leidingen, Staalconstructies, leidingbruggen, bordessen en platforms, Fundaties, grondwerk en damwanden, Brandblussystemen, Pomp- en doseerstations

 • Bodemtechniek

  Geen bodem is ons te hard, te diep of te complex. Vele kubieke meters grond passeerden reeds de revue en er zullen nog vele volgen. Het zit verankerd in onze dienstverlening. Denk aan de volgende werkzaamheden:

  Grondwerk, Bodemsanering, Heiwerken en damwandconstructies, Funderingen, Horizontale filter- en bemalingsinstallatie, Cultureeltechnisch herstel

Prefab

In onze geoutilleerde werkplaats zijn onze gecertificeerde lassers en pijpfitters dagelijks in de weer om de meest uiteenlopende prefab werkzaamheden uit te voeren. Het zijn stuk voor stuk specialisten die hun vak verstaan. Hier wordt kwalitatief maatwerk geleverd. Of het nu gaat om een complex leidingsysteem of zeer uitgebreide skidbouw, alles kan en wordt pasklaar opgeleverd door een bevlogen team aan technische collega’s onder de meest veilige omstandigheden.

Onze prefab productie zorgt voor tal van voordelen en is ideaal ten opzichte van productie ‘on the spot’. De kwaliteit en veiligheid is voortdurend gewaarborgd, vanwege minimale externe (weers)invloeden en risico’s. Faalkosten worden zo geëlimineerd. Transport wordt geminimaliseerd, evenals de bouwtijd die op locatie tijdrovend kan zijn. Efficiency is het sleutelwoord.

Prefab

Skidbouw

Bij Van Voskuilen Industrie draait alles om hoogwaardige techniek. Ons gekwalificeerde personeel weet dan ook van de hoed en de rand en is altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van techniek en de daarbij horende veiligheidsnormen en weet deze dan ook altijd als zodanig in te zetten. Deze kennis en kunde zie je gegarandeerd terug in onze skidbouw. Dat begint bij ons met een solide metalen frame, van compact tot groot, al naar gelang het project. Vanuit deze basis bouwen wij door naar een procesonderdeel of een complete autonome installatie. We installeren leidingen, meet- en regeltechniek, pompen, warmtewisselaars, tanks en aanverwante zaken. Dat allemaal in eigen huis, zodat wij de volledige controle hebben over de bouw.

Prefab

Pijpleidingen

Onze fitters weten als geen ander hoe verschillende leidingen met elkaar verbonden moeten worden tot een compleet systeem, dat uiteindelijk boven- of ondergronds zijn definitieve bestemming krijgt. Samen met onze lassers vertalen zij elke technische tekening naar een kwalitatief, duurzaam en veilig eindproduct. Verschillende diameters, wanddiktes en materialen komen voorbij, afhankelijk van het type gas of vloeistof dat uiteindelijk door de leidingen gaat stromen. Wij gebruiken enkel hoogwaardige metaalsoorten om corrosie en oxidevorming tegen te gaan en die in vele gevallen bestand zijn tegen hoge druk.

Werkvoorbereiding

Onze gedreven werkvoorbereiders zijn de spinnen in het infraweb, gek op techniek en zijn van A tot Z betrokken bij elk bouwproces. Met een hoop verantwoordelijkheden zijn zij dé schakel tussen inkoop, begroting, planning, engineering, materieel en materiaal. En dat niet alleen, want ze werken daarnaast veel samen met diverse mensen in de keten, zoals opdrachtgevers, onderaannemers, leveranciers en adviseurs. Zij weten de juiste brug te slaan tussen binnen en buiten.