A2 Weert

Pijpleiding systemen
Ga naar de inhoud

Rijkswaterstaat startte in november het project “A2VK”, waarbij de A2 tussen Geleen en Maasbracht verbreed moest worden. Hier liggen op een zestal punten oude gasleidingen die niet bestand zijn tegen extra ophogingen van grond. De Gasunie moest daarom op deze locaties haar leidingen verleggen om de verbreding van de A2 mogelijk te maken.

Voor alle locaties werden wij gevraagd om de vooronderzoeken op ons te nemen, inclusief het maken van grondonderzoeken -en boringen, de engineering en assistentie van de werkzaamheden voor de Gasunie. In samenwerking met twaalf partijen realiseren wij dit project door middel van HDD boringen en gestuurde avegaarboringen, waarna de nieuwe leidingen geplaatst worden en oude verwijderd of gedammerd.

Dit is wat wij hebben gedaan op de A2 in Weert

Het gaat niet altijd van een leien dak in onze branche. We kregen te maken met een aantal uitdagingen, waaronder een slechte ondergrond, waardoor de mechanische onderzoeken en de diverse boringen erg lastig uit te voeren waren. Met de juiste knowhow en geduld wisten wij dit tot een goed einde te brengen. Lastiger was de aanwezigheid van een roekenkolonie. Ondanks het feit dat we zuinig op onze natuur moeten zijn, leverde dit wel een vertraging van een jaar op. Tenslotte vond er een NGE-onderzoek plaats (NGE betekent ‘Niet Gesprongen Explosieven’). Er werden twee granaten bij het tracé gevonden en vervolgens onklaar gemaakt. Desondanks verlopen de werkzaamheden voorspoedig en verwachten wij deze in november dit jaar af te ronden.

Vraag offerte aan